Lidy Kuiper en Stephanie Gerrits leerden elkaar kennen als collega’s bij een verzekeringsmaatschappij. Lidy werkte daar, na jaren als verpleegster te hebben gewerkt, als verpleegkundig adviseur. Stephanie, na ook een aantal jaar in het ziekenhuis te hebben gewerkt, als arbo- en verzuimadviseur. Na een tijd collega’s te zijn geweest, ging het kriebelen bij de twee. Wat nou als ze zelf een adviesorganisatie zouden starten op dit vlak, waar zij immers zo ontzettend veel vanaf wisten?

Communicatie als wapen
In de zomer van 2007 maakten ze de stap naar een eigen onderneming, waarin ze als eigenwijs duo het verschil wilden maken. Ze geloofden dat ze een heel eind konden komen met het bij elkaar brengen van werkgevers en werknemers. Hoe ze dat van plan waren? Met communicatie als wapen! Te vaak zagen ze miscommunicatie tussen werkgevers en werknemers – dat kon stukken beter.

Balans tussen werk en welbevinden
Inmiddels, na ruim 13 jaar, is Caretowork uitgegroeid tot een serieuze arbodienst. Caretowork realiseert duurzame arbeidsrelaties voor organisaties en medewerkers. Hoe we dat voor elkaar krijgen? Wij van Caretowork hebben allemaal, net als Lidy en Stephanie zelf, een achtergrond als verpleegkundige of doktersassistent. Dat maakt dat ze weten wat nodig is voor een gezonde basis waarin werken en leven duurzaam in balans zijn. En dat is belangrijk: het aantal chronisch zieken in Nederland kent een enorme stijging. Dat heeft vaak verzuim tot gevolg, wat zowel werkgever als werknemer raakt. Middels persoonlijke begeleiding, slimme tools en aanstekelijke energie streven wij naar duurzame inzetbaarheid, met als doel om ook mensen met een beperking weer lekker aan het werk te laten gaan.

Een weg naar duurzame inzetbaarheid
Stel, jij als werknemer krijgt last van (mentale) klachten of gezondheidsproblemen. Wij van Caretowork leggen de focus niet op jouw ziekte, maar op jou. Op jouw veerkracht en op wat jouw leven betekenisvol maakt. Wij bieden perspectief door samen op zoek te gaan naar een oplossing door in gesprek te gaan met jouw werkgever. Samen met de bedrijfsarts richten we ons op duurzaam herstel van jouw klachten, en beoordelen we wat nodig is voor een (gedeeltelijke) werkhervatting. Ook begeleiden wij, indien dit van toepassing is, richting het UWV en voorzien jou van aanvullende informatie, zodat je weet waar je aan toe bent. Wel zo prettig, toch?

En nog zoveel meer
Naast onze re-integratiebegeleiding, biedt Caretowork zich ook aan als extern vertrouwenspersoon voor jouw organisatie, voeren we preventief onderzoek uit middels health checks en periodiek medische onderzoeken, geven we workshops over duurzame inzetbaarheid én helpen we jou als organisatie kosten te besparen omtrent Sociale Zekerheidswetten, die aan verandering onderhevig zijn. Kortom, Caretowork is voor zowel werknemer als werkgever dé partner in duurzame inzetbaarheid en welbevinden op de werkvloer.

About the author : Stephanie Gerrits

Laat een bericht achter