We leven langer en langer en we worden ouder en ouder. Mooi, toch? Jawel, maar onze verhoogde levensverwachting in combinatie met een groeiende werkdruk kent een  keerzijde, en wel dat chronische en mentale ziekten steeds meer opspelen. En dat is  natuurlijk nadelig voor zowel werknemer als werkgever. Als iemand door sociale, fysieke of emotionele uitdagingen niet (volledig) kan werken, dan is het de kracht van Caretowork om snel perspectief te bieden. Voor werkgever én werknemer. Hoe we dat doen? Lees snel  verder!

Duurzame inzetbaarheid
Gezondheid is veel meer dan je lichamelijke en mentale gesteldheid. 70 tot 80% van al het  verzuim is gedrag, stellen verschillende onderzoeken. Bij Caretowork kijken we daarom  verder dan je lichamelijke en mentale gesteldheid; wij leggen de focus op het ten volste  benutten van de groei van jouw medewerkers en gaan op deze manier voor duurzame  inzetbaarheid. Het mooie daaraan? Deze benadering heeft een positieve uitwerking op het  welbevinden en daarmee op de gezondheid zelf!

Jij bent je ziekte niet
Wij ontkennen natuurlijk niet dat je gezondheid belangrijk is. Heb je klachten of  gezondheidsproblemen, dan is het essentieel dat de gezondheidszorg daarop focust en je  daarbij helpt. Bij Caretowork vinden we dat hetgeen jou inspireert en wat jij wilt bereiken,  bepaalt wie jij bent. We werken dan ook vanuit ‘Positieve Gezondheid’: door het accent niet  op jouw ziekte te leggen, maar op jou als persoon. Op jouw dromen, jouw veerkracht en op  wat jouw leven betekenisvol maakt.

Zingeving is cruciaal
De zingeving van jouw leven is de sterkst gezondmakende kracht. Weet jij wat jouw leven betekenisvol maakt, dan biedt dat perspectief waar we samen naartoe kunnen werken. Weet jij het niet helemaal zeker en zoek je het graag samen met ons uit? Onze bedrijfsverpleegkundigen voeren vertrouwelijke gesprekken met je, om samen jouw  zingeving te achterhalen. Op deze manier stellen we vast wat voor jou persoonlijk belangrijk  is, zodat jij langzaam maar zeker weer je eigen regie kan voeren bij sociale, fysieke en  emotionele uitdagingen. Duurzame inzetbaarheid begint namelijk met het nemen van  eigen regie. Samen zoeken we naar oplossingen, zowel individueel als op organisatieniveau.

Ook jij kan Positieve Gezondheid toepassen
Niet alleen wij van Caretowork kunnen dergelijke gesprekken voeren. Heb jij een bedrijf,  werk je in HR of heb je een leidinggevende functie? Wij trainen jou en je team om zélf de  ‘Positieve Gezondheid’ werkvorm in te zetten. Wij ondersteunen medewerkers en  organisaties bij het realiseren van een werk- en leefomgeving waarbij werken en  welbevinden elkaar duurzaam in balans houden. Om zo duurzame inzetbaarheid toe te passen binnen jouw eigen bedrijf en team.

Klaar voor duurzame inzetbaarheid binnen jouw bedrijf? Toe aan een ‘Positieve Gezondheid’  benadering, en een frisse, professionele stem in jouw bedrijf? Neem contact met ons op voor  een vrijblijvend kennismakingsgesprek, waarin we uitzoeken wat Caretowork voor jouw bedrijf en team kan betekenen.

About the author : Stephanie Gerrits

Laat een bericht achter