Wie kan, blijft thuis. Maar stel, je runt of werkt voor een organisatie waarbij thuiswerken onmogelijk is. Iedereen houdt zich zoveel mogelijk aan de maatregelen en is voorzichtig, op zowel de werkvloer als daarbuiten. Maar toch loopt iemand onverhoopt corona op. Die medewerker steekt zijn of haar collega’s aan, en binnen no time spreken we van een coronacluster, waarbij drie of meer aan elkaar gerelateerde gevallen van besmettingen bestaan. Het gevolg? Alle werknemers van het bedrijf moeten noodgedwongen in quarantaine, evenals de huisgenoten van de werknemers, om zo verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Jouw medewerkers en hun naasten kampen met de gevolgen van het virus, terwijl de bedrijfsvoering noodgedwongen stil komt te liggen. Het virus overwint, alweer.

 

Maar het kan ook anders

Gelukkig kan het ook anders: door infecties vroeg op te sporen worden uitbraken voorkomen en wordt de veiligheid onder medewerkers verhoogd. Met de testprocedure van Caretowork kunnen medewerkers met klachten terecht in onze teststraat voor een gratis sneltest. Het laten afnemen van een corona sneltest, waarvan binnen een uur de uitslag al bekend is, biedt zowel jou als werkgever als jouw werknemers zekerheid. Coronaclusters worden voorkomen, het bedrijf kan gewoon blijven draaien en de medewerkers ervaren niet de lasten van misschien wel onnodig thuis moeten blijven, of – nog veel erger – van (ernstig) ziek worden of een familielid of huisgenoot aansteken.

 

Een gratis corona sneltest voor werknemers, hoe kan dat?

Als jouw werknemers niet thuis kunnen werken en klachten hebben, kunnen zij vanaf 26 april een gratis sneltest af laten nemen in de teststraat van Caretowork. Hoe het kan dat onze sneltesten voor werknemers met klachten gratis aangeboden worden? Dat komt omdat ze gesubsidieerd zijn door de overheid. Caretowork staat als arbodienst aangemeld bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd en werkt met door het RIVM gevalideerde testen. Daarom zijn wij door VWS toegelaten voor het uitvoeren van corona sneltesten bij werknemers met klachten. Dankzij deze regeling kunnen wij je de sneltesten voor werknemers gratis aanbieden.

 

Wanneer laat ik mijn werknemers testen?

Als een werknemer klachten heeft als keelpijn, hoofdpijn, verkouden, hoesten, verhoging/koorts, spierpijn, benauwdheid of reuk en/of smaakverlies, is een corona sneltest noodzakelijk om eventuele besmetting op de werkvloer te voorkomen. Deze sneltesten voor werknemers met klachten zijn gratis af te nemen in de teststraat van Caretowork. Voor collega’s of andere personen die geen klachten ervaren, maar wel minstens 15 minuten binnen 1,5 meter afstand van de desbetreffende medewerker zijn geweest, is een PCR test sterk aan te raden. Ook PCR testen zijn af te nemen op de Caretowork teststraat te Deventer.

 

Kan ik ook voor een particuliere PCR test (met reiscertificaat) bij jullie terecht?

Zeker! Naast het gratis sneltesten voor werkgevers, kan je ook als particulier bij ons terecht voor een PCR test én voor testen met een certificaat voor het buitenland. De prijs voor particuliere klanten wordt per 26 april aangepast naar €69 voor een sneltest en €139 voor een PCR test met certificaat voor reizen naar het buitenland.


Kies je ook voor een veilige werkomgeving voor jouw medewerkers en help je mee het coronavirus in te dammen? Laat jouw werknemers gratis corona sneltesten afnemen in de teststraat van Caretowork. Dat doe je snel en makkelijk door online een afspraak in te plannen. Tot ziens in de Covid-19 teststraat van Caretowork aan de Paderbornstraat 6, 7418 BP te Deventer!

About the author : Stephanie Gerrits

Laat een bericht achter