Ik ben Gerdy Pusceddu, directeur-eigenaar bij Rensink Totaalonderhoud. Wij zijn een echt Deventers familiebedrijf dat al bijna 90 jaar bestaat. Wij bewegen ons op de  renovatiemarkt: wij onderhouden, verbeteren en verduurzamen vastgoed.

Waarom Caretowork?

Caretowork begeleidt ons verzuim- en re-integratiebeleid. Via onze branchevereniging bieden wij onze medewerkers periodiek Preventieve Medische Onderzoeken (PMO’s). De bouw is natuurlijk fysiek een hele zware branche, en juist daarom vinden wij het  belangrijk om onze medewerkers goed te begeleiden. Mocht iemand last krijgt van de rug of knieën – dat moet dat echt in de gaten gehouden worden. Wij monitoren deze medewerker dan (ook preventief) om groter leed te voorkomen. Dát doen wij met de  expertise van Caretowork, en in gesprek met onze medewerkers. Zo kijken we samen,  met drie partijen dus, naar: kan dit werk zo doorgezet worden, of moeten we een aangepaste werkomgeving vormen? Dat kan soms al door aanpassing in gereedschap, maar soms moet er gekeken worden naar een drastischer oplossing, bijvoorbeeld omscholing. Het belangrijkste is dat we er vroegtijdig bij zijn, én met behulp van Caretowork snel schakelen. Zo voorkomen we langdurig letsel of uitval. 

Het fijnste aan Caretowork?

Wij zitten al jaren bij Caretowork, en zijn niet van plan bij hen weg te gaan. Caretowork is een bedrijf dat net als Rensink Totaalonderhoud, continu aan het ontwikkelen en  innoveren is. Zij stellen zichzelf constant de vraag: “Hoe kunnen wij onze dienstverlening  verbeteren?” en dat maakt ze daadwerkelijk beter. Caretowork is praktisch, hands-on én menselijk. Je komt in deze, maar ook elke andere branche, soms voor grote problemen te staan, als medewerker én werkgever: ongeneeslijke ziekten, langdurige uitval… maar door de praktische mindset van Caretowork, wordt het probleem naar een ander level gebracht. Waardoor je er allebei,  medewerker en werkgever, helder naar kan kijken. Dan ben je oplossingsgericht bezig. Als laatste: Caretowork is niet bang door te pakken als er een beslissing genomen moet worden. Ze informeren de medewerker, maar ook mij als werkgever hier goed in. Een andere ‘view on things’ met een menselijke aanpak.

Een andere ‘view on things’ met een menselijke aanpak

Als familiebedrijf zijnde, heerst er bij ons een cultuur waarbij iedereen bij elkaar naar  binnen kan lopen, en kennen wij onze collega’s stuk voor stuk goed. Tóch is het  belangrijk om ook vanuit een derde partij – Caretowork – een andere ‘view on things’ te hebben. Daarvoor kunnen we op Caretowork rekenen – op een menselijke balans waarin ze echt alle partijen in acht nemen.

Zorg jij ook graag goed voor je werknemers? En werk je graag met een  oplossingsgerichte aanpak richting problemen? Neem vrijblijvend contact op met  Caretowork, om erachter te komen wat wij voor jouw bedrijf en werknemers kunnen  betekenen.

About the author : Stephanie Gerrits

Laat een bericht achter