Heb je vragen?

Neem contact op met onze Eigenaar & Organisatieadviseur Arbeid en Gezondheid Stephanie Gerrits- Thissen als je meer wilt weten. Zij helpt je graag!

Stephanie@caretowork.nl

+31(0)570-220749

“Ik ben blij als de klant en mijn collega’s tevreden zijn”

Tijdens mijn veelzijdige werkzaamheden ben ik de spin in het web. Op een werkdag is er veel afwisseling waarbij er veel telefonisch contact is met klanten en zieke medewerkers. Verder is er afstemming met de collega’s: bedrijfsadviseurs Arbeid en Gezondheid en de bedrijfsartsen. Op basis van de afspraken met een klant, plan in de afspraken en de agenda’s, verstuur ik de uitnodigingen, verplaats ik ze n.a.v. telefoontjes en/of mail. Het systeem ken ik door en door en ik ben me bewust dat mijn zorgvuldigheid bij alles wat ik doe van groot belang is.  Ik word  blij van enige hectiek. Wanneer er twee mensen aan mijn bureau staan en de telefoon gaat is het van belang dat ik de rust en het overzicht bewaar en niet in de stress raak. Wanneer ik aan het einde van de dag veel mensen te woord heb gestaan, de planningen rond zijn, mijn mail grotendeels is verwerkt  en de adviseurs hun werk goed hebben kunnen doen, dan ga ik weer met een tevreden gevoel naar huis.

In de rol van Medewerker Bedrijfssupport ben je verantwoordelijk voor de organisatie en de planning van alle processen rondom de dossiers van (zieke) medewerkers bij de verschillende organisaties. Een MBO 4 opleiding en vaardig zijn met de Microsoft programma’s is een must. We denken aan een opleiding secretarieel of administratief maar laten ons ook graag verrassen. Doordat organiseren je tweede natuur is draag je je steentje bij aan een  terugkeer naar  werk van medewerkers. Je krijgt de mogelijkheid om te leren en ontwikkelen op de diverse terreinen en daar ondersteunen we je graag bij.

Organisatie & Team

Wij zijn het Adviesbureau voor Arbeid en Gezondheid voor bedrijven en organisaties in het oosten van het land. Dat doen we met een jonge club van zo’n 18 collega’s van gedreven bedrijfsadviseurs, bedrijfsartsen en een team op bedrijfssupport.  Het begeleiden van werkgever en werknemer naar een duurzame inzetbaarheid zijn belangrijke verantwoordelijkheden en dat doen we met een positieve blik. Er kan vaak meer dan je denkt!

Wie ben jij

Je hebt als medewerker bedrijfssupport de kans om ons te verrassen met je achtergrond want die vinden we minder belangrijk. We zijn nieuwsgierig naar jou, naar wie je bent en wat je ambities zijn.  Heb je zin in de bovengenoemde werkzaamheden en ben je bekend met het aanpassen van foto’s en teksten op sociale media dan nodigen we je uit om te reageren op deze leuke, interessante rol waarin je jouw  talent voor organiseren en klantvriendelijkheid bij elkaar brengt. Jouw achtergrond én je optimisme maken je een fijne partner voor werkgever, werknemer en je collega’s.
Daarnaast kun je goed in- en uitzomen; jouw vertaling van een specifieke situatie naar een structurele verbetering in het proces is voor ons een belangrijke meerwaarde. Eigenlijk ben je planner, coördinator, systeembeheerder en samenwerkingspartner in één.

Kader & domein

De rol is beschikbaar voor 28-32 uur waarbij we de dagen nog samen kunnen afstemmen Je werkt vanaf ons kantoor in Deventer. We waarderen en belonen je met een goed salaris, vakantiegeld en pensioenopbouw.

Uitnodiging

Nieuwsgierig geworden en is het tijd voor een nieuwe stap in je loopbaan? Wij maken graag kennis met onze nieuwe collega. Stuur voor 10 december een bericht met je naam, mailadres, LinkedIn-profiel en een korte motivatie en wij laten snel iets van ons horen!

#organiseren #arbeidengezondheid #bedrijfssupport #CaretoWork #verzuim #plannen

Solliciteer hier!

Choose File
Bedankt voor uw bericht. Het is verzonden.
Er is iets mis gegaan tijdens het versturen van uw bericht. Probeer het later nog eens.