Heb je vragen?

Neem contact op met onze Eigenaar & Organisatieadviseur Arbeid en Gezondheid Stephanie Gerrits- Thissen als je meer wilt weten. Zij helpt je graag!

Stephanie@caretowork.nl

+31(0)570-220749

Dit is dé baan voor jou… Omdat jij graag bijdraagt aan een gezonde en veilige inzetbaarheid van medewerkers. Omdat jij zowel werknemer als werkgever centraal stelt. Omdat jij werkt.

Waar mijn collega’s extern adviseren ben ik intern de spin in het web. Met een hands on mentaliteit draag ik zorg voor alle dagelijkse bezigheden. Het efficiënt inrichten van de werkprocessen zie ik als een enorme uitdaging binnen een groeiende organisatie. Het team van bedrijfssupport, de bedrijfsadviseurs Arbeid en Gezondheid en de bedrijfsartsen maken onderdeel uit van het team met wie ik intensief samenwerk. Samen komen we iedere dag een stap verder in het professionaliseren en uitbouwen van de organisatie. Naast het feit dat ik een echte aanpakker ben, kan ik ook goed overstijgend denken en de grote lijnen uitzetten. Een project leiden van voorbereiding tot oplevering is voor mij een mooie uitdaging. Samen ontwikkelen en vooruitkijken met een positieve blik en een gezonde ondernemersgeest.

Over Caretowork

Wij zijn het Adviesbureau voor Arbeid en Gezondheid voor bedrijven en organisaties in Oost Nederland. We geven zo’n 300 bedrijven advies met een jonge club van kennis gedreven bedrijfs(verpleegkundig) adviseurs. Het begeleiden van werkgever en werknemer bij re-integratie en afwezigheid zijn belangrijke verantwoordelijkheden en dat doen we met een positieve blik. Er kan namelijk vaak meer dan je denkt!

Wie ben jij

Je houdt er als vestigingsmanager van om met een jong team van gedreven professionals (bedrijfsadviseurs en bedrijfsartsen) samen met de collega’s van bedrijfssupport, Caretowork naar de volgende fase te helpen. Hierbij staat ontwikkeling in alles centraal. Je weet hoe je het beste uit mensen haalt en zorgt er daarnaast voor dat de werkprocessen efficiënt worden ingericht. Bij voorkeur heb je al enige werkervaring en is dit een volgende stap in je eigen ontwikkeling. Je hebt zin in een nieuwe rol, in een andere omgeving! Een interessante rol waarin je jouw kennis, visie én je gevoel voor mens en werk bij elkaar brengt. Zo houd je van afwisseling en heb je een gezonde ondernemersgeest. Jouw achtergrond én je optimisme maken je een fijne partner voor collega’s, directie en klanten. We zoeken iemand met minimaal een HBO opleiding en een aantal jaren werkervaring die deze uitdaging met ons aangaat.

Kader & domein

De rol is beschikbaar voor 32 uur per week vanaf ons kantoor aan de Keulenstraat 10 in Deventer. We waarderen en belonen je met een goed salaris, vakantiegeld in juni en een pensioenopbouw. En misschien wel het belangrijkste; een leuk team met enthousiaste en gedreven collega’s.

Uitnodiging

Nieuwsgierig geworden? En is het tijd voor een nieuwe stap in je loopbaan? Solliciteer hieronder voor 20 september 2021 met je naam, e-mailadres, LinkedIn profiel en een korte motivatie. Wij nemen snel contact met je op!

Solliciteer hier!

Choose File
Bedankt voor uw bericht. Het is verzonden.
Er is iets mis gegaan tijdens het versturen van uw bericht. Probeer het later nog eens.