Je bent zoveel meer dan je gezondheid. Dat is waar wij de focus op leggen. Zo helpen we mensen om hun talenten ten volle te benutten. En het mooie is, dat werkt ook positief op het welbevinden en daarmee op de gezondheid.

Positieve gezondheid

Wat jou inspireert en wat je wilt bereiken. Dát bepaalt wie jij bent. Natuurlijk, je gezondheid is belangrijk. En heb je klachten of gezondheidsproblemen, dan is het essentieel dat de gezondheidszorg daarop focust en je daarbij helpt. Wij kiezen voor een andere focus en werken vanuit ‘Positieve Gezondheid’. We leggen het accent niet op ziekte maar op mensen zelf. Op hun veerkracht en op wat hun leven betekenisvol maakt en het voeren van hun eigen regie.

Praktische handvatten

Positieve Gezondheid is een werkvorm, waarbij zes dimensies een vast onderdeel vormen: lichaamsfuncties, mentaal welbevinden, kwaliteit van leven, dagelijks functioneren, meedoen en zingeving. Waarbij we steeds weer merken dat vooral die laatste de sterkst gezondmakende kracht is. Het uitgangspunt in deze gesprekken is vertrouwen, omdat de grens tussen werk en privé flinterdun is.

Deze werkvorm zetten we ook in bij teams. Het helpt medewerkers en leidinggevenden om zich bewust te zijn van wat voor hen persoonlijk belangrijk is. We zorgen ervoor dat leidinggevenden met deze techniek verder kunnen.

Ons team