UPDATE: De Caretowork teststraat is sinds 1 juni gesloten. Nu er overcapaciteit is bij de GGD’s, de inzet van zelftesten wordt gestimuleerd en andere (landelijke) aanbieders het preventief testen op locatie hebben opgepakt, hebben wij besloten om een stapje terug te doen. Dit betekent dat we ons weer volledig gaan richten op onze werkzaamheden als Adviesbureau voor Arbeid en Gezondheid (arbodienstverlening).

Vanaf september 2020 is Caretowork als adviesbureau voor Arbeid en Gezondheid op verzoek van klanten uit de Zorg, Onderwijs, Welzijn en Productie een COVID Teststraat gestart. We staan 6 dagen in de week klaar om werknemers of particuliere aanvragers te testen. We staan aangemeld bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) en werken met door het RIVM gevalideerde testen. Door VWS  zijn we toegelaten voor het uitvoeren van sneltesten bij werknemers met klachten, via de regeling werkgeverstesten.nl. Deze gesubsidieerde test is daardoor GRATIS.

Om in aanmerking te komen voor de gratis gesubsidieerde sneltest voor werkgevers, stelt VWS als voorwaarde dat de testen enkel worden uitgevoerd bij werknemers die ofwel symptomen vertonen van een SARS-CoV-2 infectie, ofwel vanwege een melding in de CoronaMelder (in contact zijn geweest met positief geteste).

Naast het afnemen van de testen zijn we bereikbaar voor adviezen ten aanzien van COVID en werk. Kortom je krijgt bij ons de kwaliteit die je van ons mag verwachten.

Locatie Teststraat:
Paderbornstraat 6
7418 BP Deventer

Openingstijden:
Maandag t/m zaterdag op afspraak tussen 9 – 11.00 uur.

Contact:
covid@caretowork.nl
0570-220749

Advies welke coronatest?

Wij snappen dat je het overzicht een beetje kwijt bent tussen alle verschillende coronatesten die je vandaag de dag kunt doen. Hierbij een overzicht:

De PCR test is de meest betrouwbare test met een hoge test gevoeligheid. Dit betekent dat de PCR test het virus ook oppikt bij iemand die nog weinig virus of weinig virus meer bij zich draagt. Dus aan het begin of einde van de infectie.

De antigeentest (Abbott sneltest) is minder gevoelig dan de PCR test. Vooral als er weinig virusdeeltjes aanwezig zijn is de antigeentest vaak negatief. Helemaal in het begin van de infectie zijn er nog weinig virusdeeltjes, dan kan iemand daarna alsnog positief worden. Het is van belang om hier alert op te zijn.

Een antigeen zelftest is een coronatest die je in een winkel of apotheek kunt kopen en zelf kunt afnemen. Zelftesten zijn bedoeld voor mensen zonder klachten, als aanvulling waarmee anders onopgemerkte besmettingen opgespoord kunnen worden. Zelftesten zijn niet bedoeld voor mensen die contact hebben gehad met iemand met corona of voor mensen die terugkeren uit een hoog risicogebied. Let op! Zelftesten zijn beduidend minder betrouwbaar dan een PCR- of antigeentest die door een professional wordt afgenomen. Wees je hiervan bewust bij het inzetten van zelftesten binnen je organisatie!

Voor een volledig overzicht van de verschillende testen door het RIVM volg je de volgende link: Verschillende type testen | RIVM

 • Bij klachten als keelpijn, hoofdpijn, verkouden, hoesten, verhoging/koorts, spierpijn, benauwdheid, plotseling reuk en/of smaakverlies, óf wanneer iemand in contact is geweest met een positief geteste.
  Type test:  PCR test / Abbott sneltest
  Tarief excl. BTW: €139,00 / €69,00 /  Gesubsidieerde sneltest voor werkgevers GRATIS
 • Bij twijfel over in contact geweest zijn met positief geteste binnen 1,5 m. voor langer dan 15 min. (intensiteit).
  Type test:  PCR test
  Tarief excl. BTW: €139,00
 • Testen op de vijfde dag na het laatste contact met positief geteste binnen 1,5 m. voor langer dan 15 min.
  Type test:  PCR test
  Tarief excl. BTW: €139,00
 • Op verzoek preventief testen
  Type test:  PCR test / Abbott Sneltest
  Tarief excl. BTW: €139,00 / €69,00
 • Reizen naar het buitenland met Non-Covid-19 Verklaring
  Let op: check goed welke test het land waar je naar toe reist vraagt, dit is veelal de PCR test.
  Type test:  PCR test / Abbott Sneltest
  Tarief excl. BTW: €139,00 / €69,00

Bedrijfsarts:
Drs. E. Wesselius, BIG 29031481601

Contactpersoon Bedrijfsverpleegkundig Adviseur:
Lidy Kuiper, BIG 89026983030